Hoe pakken we het aan?

Je eerste afspraak kan je online maken via de online agenda.

Eerst telefonisch kennismaken en meer weten over wat ik voor je kan betekenen is uiteraard ook een optie. Dan kun je me alvast wat vertellen over jouw vraag en situatie. En kunnen we samen bepalen welke werkwijze het meest passend is bij jouw vraag.

In het eerste gesprek nemen we de tijd om jouw gezondheidssituatie compleet en overzichtelijk te krijgen. Ik luister met oprechte belangstelling naar jou en je gezondheidsvraag. We analyseren wat er speelt en welke ingang we kunnen vinden om jouw vraag te benaderen. Na het eerste gesprek ga je vaak al naar huis met adviezen waar je zelf mee aan de slag kunt gaan.

Als het kan, dan neem je het volgende mee naar het eerste gesprek:

  • een overzicht van je medische voorgeschiedenis
  • je medicatielijst
  • recente bloeduitslagen
  • eventueel: relevante brieven van medisch specialisten

Als je wilt, dan vullen we het intakegesprek aan met een darmmicrobioom, bloed, urine of speekselonderzoek. Dit is afhankelijk van welke uitslagen reeds bekend zijn en je gezondheidsvraag. De kosten voor de onderzoeken betaal je rechtstreeks aan de organisatie/laboratoria waar ze worden aangevraagd. Je krijgt van mij van te voren een opgave van de te verwachten kosten.

Op basis van jouw vraag en de analyse van jouw gezondheidssituatie, geef ik adviezen en draag ik mogelijke oplossingen aan. Je krijgt uitleg waarom dat voor jou zou kunnen helpen. Om vervolgens samen te kijken naar wat bij je past en welke concrete stappen je zou kunnen nemen.  Je bepaalt zelf waar je mee aan de slag gaat, want alleen jij kunt voelen en weten wat het beste voor je is. En hoe je je leven wilt leiden. Zo ontstaat er een plan dat voor jou goed voelt én dat haalbaar is.

Meestal zijn er meerdere afspraken nodig. Dit is afhankelijk van je gezondheidsvraag en het plan waar je mee aan de slag gaat. De tweede afspraak is meestal 3-6 weken na de eerste. De lengte van vervolgafspraken kun je zelf bepalen, vaak is dat 30 of 45 minuten.

Als je geen uitgebreid intakegesprek wil maar wel via het Microbiome Center een analyse van je darmmicrobioom aangevraagd hebt, dan is er de mogelijkheid voor een online uitslaggesprek van maximaal 30 minuten. In dit gesprek zal ingegaan worden op de uitkomsten van de analyse en eventueel kan een MiBlend probiotica recept voor je worden klaargezet. Het kan zijn dat de tijd te beperkt is om voldoende in te gaan op de interpretatie van de microbioom analyse in relatie tot jouw gezondheidssituatie en levenscontext. Desgewenst kan altijd een vervolg afspraak worden gemaakt om dit verder uit te diepen. 

Is het voor jou niet mogelijk om de praktijk te bezoeken? Of denk je dat het belangrijk is om elkaar in jouw leefomgeving te ontmoeten? Binnen een straal van circa 20 kilometer rondom Markelo kan een huisbezoek worden afgesproken. Hou er wel rekening mee dat hier extra kosten voor in rekening worden gebracht.

Bij voorkeur is het eerste contact altijd face-to-face op locatie, maar in overleg kan soms online ook mogelijk zijn. Een uitslaggesprek of vervolgconsult kan online via videobellen. Een inhoudelijk telefonisch consult is alleen mogelijk voor korte vragen naar aanleiding van een eerder contact.