voor wie?

Eigenwijs Gezonder is er voor je als je zoekt naar meer gezondheid en vitaliteit. En je voelt dat ik je daarbij kan helpen. Je zoekt hulp bij het ontdekken van meer wijsheid over je manier van leven en gezondheidssituatie. Misschien heb je al veel geprobeerd zonder het gewenste resultaat. Je vindt en voelt dat er verandering nodig is. En je wilt hiermee aan de slag.

Veel mensen in mijn praktijk lopen langere tijd rond met chronische gezondheidsproblemen waarvan niet goed duidelijk is waarom deze zijn ontstaan, niet goed herstellen of steeds terugkomen. En dan is de eerste stap om helderheid te krijgen hierover.

Anderen komen op het spreekuur omdat ze graag op een andere manier naar gezondheid en ziekte willen kijken. En op zoek zijn naar mogelijkheden om klachten te verminderen,  op een manier zo dicht mogelijk bij de menselijke natuur.

De gezondheidsvraag waar iemand mee op het spreekuur komt kan dus verschillend zijn. Om je een idee te geven voor welke gezondheidsvragen ik een oplossing kan bieden, vind je hieronder een aantal voorbeelden.

Voorbeelden van gezondheidsvragen

Je voelt je moe en futloos. Je wilt graag weer energie hebben om met de (klein)kinderen te spelen. En om te doen wat je wilt doen. Misschien ben je lusteloos, heb je vaak honger (of juist niet) en slaap je slecht. Of je hebt last van overgewicht, allergieën/intoleranties, hoofdpijn en concentratieproblemen. Je wilt graag hulp bij het uitzoeken wat er aan de hand is en wat je eraan kan doen.

Je wilt je immuunsysteem optimaliseren. Of je herstelt niet goed na een infectieziekte en je wilt (rest)klachten verminderen. Of misschien wil je weten wat je kan doen om minder klachten te ervaren bij een auto-immuunziekte.

Je wilt werken aan de oorzaak van jouw leefstijlgerelateerde klachten of aandoening. Dit kan bijvoorbeeld bij suikerziekte type 2, hoge bloeddruk, eczeem en darmklachten.

Je hebt een chronische ziekte, zoals bijvoorbeeld MS, de ziekte van Parkinson of dementie. En je wilt meer kwaliteit van leven en zo min mogelijk klachten en beperkingen ervaren. 

Je wilt afrekenen met overprikkeling, somberheid, neerslachtigheid en wisselende stemmingen. Zodat je beter in je vel komt te zitten en meer kan genieten van dingen die het leven leuk maken.

Je wilt zo min mogelijk medicatie gebruiken. Of je hebt last van bijwerkingen. Je wilt onderzoeken wat er mogelijk is met leefstijlaanpassingen en andere interventies.

Je hebt al langere tijd klachten waarvoor je verschillende specialisten hebt bezocht, wellicht zonder bevredigend resultaat. Of je hebt diverse onderzoeken gehad, maar er kan geen verklaring voor je klachten worden gevonden. Misschien is je wel verteld dat je er maar mee moet leren leven. En daar wil je geen genoegen mee nemen.

Je voelt je gezond en dat wil je graag zo houden. Je wilt op een andere manier naar ziekte en gezondheid kijken en je bent nieuwsgierig hoe je daar preventief mee aan de slag kunt.