Over mij

Praktijk Eigenwijs Gezonder is ontstaan vanuit mijn wens om op een andere manier naar gezondheid en ziekte te kijken. Om te kijken naar de totale mens en je bewust(er) te maken van alle wijsheid en kracht die jij in je hebt. En daar als integraal en leefstijlarts kennis, inzichten en adviezen aan toe te voegen. Zodat je met vertrouwen kan voelen wat voor jou klopt en het juiste is om te doen.

Mijn naam is Tjarda Garlich. Sinds 2018 woon ik met veel plezier in het mooie Markelo. Woorden die mij kunnen omschrijven zijn: vriendelijk en belangstellend, nieuwsgierig, creatief, leergierig, positief kritisch en altijd op zoek naar antwoorden die (ook) gevoelsmatig kloppen.

Mijn achtergrond

Sinds 2007 mag ik mijzelf arts noemen. Als specialist ouderengeneeskunde werkte ik in de ouderenzorg en verschillende verpleeghuizen. Altijd zet ik me in om welzijn toe te voegen aan kwetsbare mensen en om bewustzijn te creëren van alles wat daar niet aan bijdraagt. In de ouderenzorg heb ik veel kennis en ervaring opgedaan wat betreft chronische aandoeningen en het effect dat leefstijl daar op heeft.

De afgelopen jaren heb ik verdieping gezocht in de integrale geneeskunde door onder andere de opleiding ‘integrative medicine en leefstijlgeneeskunde’ te volgen. In januari 2022 ben ik gestart met de opleiding tot orthomoleculair therapeut om me hier verder in te bekwamen.