Natuurlijk naar meer gezondheid

Eigenwijs Gezonder is een medische praktijk die integraal en breed naar jouw gezondheidsvraag kijkt. In een combinatie van functionele, integratieve, orthomoleculaire en leefstijlgeneeskundeDichtbij jezelf. Met tijd en aandacht voor jou. En met moderne wetenschappelijke inzichten.

Ontdek je eigen wijsheid

In alle wijsheid geeft het lichaam je signalen als het ergens wat van vindt of als er iets aan de hand is. Het vraagt je om er oprecht naar te luisteren en naar te handelen. Een belangrijk onderdeel van mijn methode is om jou te leren hiervan bewust(er) te worden. En de signalen te leren (her)kennen. 

Analyse van je gezondheidssituatie

We kijken naar hoe het lichaam functioneel werkt in relatie tot de klachten die je ervaart en de factoren die daar in jouw situatie invloed op hebben. Bijvoorbeeld hoe je slaapt, hoe je ademt, wat je eet, hoe je beweegt, welke gezondheidsbeperkingen je hebt, welke medicatie je gebruikt en hoeveel stress je ervaart. Samen analyseren we hoe de balans hierin voor jou is. En welke factoren het meest bepalend zijn. Om zo de ingang te vinden om mee aan de slag te gaan.

Inzichtgevende uitleg

Je krijgt inzichtgevende uitleg over uit hoe bepaalde factoren en manier van leven jouw gezondheid beïnvloeden. Met praktische tips en adviezen om mee aan de slag te gaan. Met mijn hulp ga je ontdekken wat voor jou wel of niet werkt om optimale vitaliteit en gezondheid te ervaren. Op een manier die voor jouw passend en haalbaar is.

Leefstijladviezen

 Leefstijlaanpassingen kunnen helpen om voor jou de balans te herstellen en behouden. Vaak brengt dit al verlichting van je klachten. 

  • Balans tussen ontspanning en stress
  • Voldoende en prettig bewegen
  • Voedende voeding
  • Lekker slapen en passend bioritme
  • Functioneel en ontspannen ademen
  • Voldoende licht en lucht
  • Aandacht voor zingeving
  • Gezonde en sociale leefomgeving

Met kleine stappen kom je verder

Het veranderen van leefstijl en gedrag kan een confronterende uitdaging zijn. Grote veranderingen kunnen moeilijk zijn. Je einddoel lijkt nog zover weg. Daarom zoeken we samen naar haalbare stappen, die opgeteld een grote sprong naar meer gezondheid betekenen. 

Darmgezondheid en microbioom analyse

Verschillende aandoeningen en klachten hebben een relatie met hoe gezond de darmflora (=darmmicrobioom) is. Niet alleen betreft dit darmklachten, maar ook bijvoorbeeld vermoeidheid, somberheid, huidproblemen en aandoeningen van het immuunsysteem.

Het herstel van het darmmicrobioom is in veel gevallen dan ook essentieel om klachten te kunnen verminderen en je zelfherstellend vermogen te optimaliseren.

Een darmmicrobioom analyse kan helpen om meer inzicht te krijgen. Deze kan ik voor je aanvragen en wordt in samenwerking met het darmmicrobiome center uitgevoerd.

Je krijgt uitleg en adviezen als de uitslag van de analyse bekend is. En duidelijk is waar voor jou de balans van het darmmicrobioom verstoord is. Met leefstijlaanpassing, voeding, en met (op maat gemaakte) probiotica kan veel verbetering worden bereikt. 

Lees hier meer over het darmmicrobioom in relatie met gezondheid en ziekte.